آموزش بازی حکم دو نفره
پلتفرمهای شرطبندی
بازی حکم یکی از محبوب ترین بازی ها میان بازی های پاسوری می باشد که از زمان قدیم بین خوانواده های ایرانی بازی می شود. این بازی در اصل 4 نفره می باشد. ولی با مرور زمان ورژن های 2 نفره ، 3 نفره و حتی 6 نفره این بازی نیز طراحی شده است. که اگر در جمع هایی هستید که 4 نفر تشکیل نمی دهید و یا اگر بیشتر از 4 نفر هستید بتوانید همچنان از این بازی لذت ببرید.در این مقاله از سایت انفجاریا به آموزش بازی حکم دو نفره می پردازیم. سایت انفجاریا یک مقاله جداگانه در رابطه از بازی حکم 4 نفره نیز آماده کرده است که در پست های قبلی می توانید به بررسی آن بپردازید.
فهرست مطالب
انتخاب حاکم در حکم دو نفره
در حکم 2 نفره نیز حاکم به صورت قرعه کشی تعیین می شود. هر بازیکنی که زود تر آس بگیرد حاکم آن دور از بازی می باشد. یا می توانید به صورت توافقی حاکم را انتخاب کنید.
تعیین حکم در حکم 2 نفره
پس از مشخص شدن حاکم ، حال حاکم می بایست حکم خود را مشخص کند. ابتدا به هر بازیکن 5 کارت داده می شود، حاکم با توجه به این 5 کارت حکم را تعیین می کند. انتخاب کردن حکم کاملا به حاکم بستگی دارد. ولی معمولا حاکم حکمی را انتخاب می کند که از آن خال برگه های سرتر و بیشتری داشته باشد.
به طور مثال اگر 5 کارت در دست خود 3 دل ، شاه دل ، آس دل ، 5 پیک و 10 خشت داشته باشد. به احتمال زیاد حکم حاکم دل خواهد بود. ولی همانطور که گفته شد تعیین کردن حکم به حاکم و استراتژی های او بستگی دارد.
پخش کارت در بازی حکم 2 نفره
پس از آن که حاکم حکم را مشخص کند. می بایست 2 کارت از 5 برگه در دست خود را بسوزاند و بدون آن که بازیکن حریف کارت ها را ببیند از دست خود خارج کند. بازیکن حریف نیز باید به همان صورت 2 کارت از کارت های خود بیرون بیاندازد.انتخاب این 2 کارت کاملا به بازیکنان بستگی دارد ولی معمولا بی ارزش ترین کارت ها بیرون انداخته می شوند.
در بازی حکم دو نفره نیز از یک ست کامل 52 تایی ورق استفاده می شود. ولی در واقع با نیمی از آن ها بازی می شود که در ادامه توضیحاتی خواهیم داد.
پس از دریافت 5 کارت اول بقیه کارت ها به صورت مخفی روی زمین گذاشته می شوند. ابتدا حاکم 2 کارت از کارت های روی زمین بر می دارد و فقط حق برداشتن یکی از آن 2 کارت را دارند.
اول یک کارت از روی زمین بر می دارد اگر خال بالا و یا حکم بود آن را برمی دارد. اما اگر کارت خال پایین و حکم نبود آن را بیرون انداخته و می سوزاند.
سپس نوبت به کارت دوم می رسد ، بازیکن کارت بعدی را نیز بررسی می کند. اگر که کارت اول را به دست خود اضافه کرده باشد حق برداشت کارت دوم و عوض کردن آن را با کارت اول را ندارد و باید آن را بسوزاند.
اگر که هم کارت اول را سوزانده باشد ، کارت دوم را حتما باید به دسته خود اضافه کند.
این کار تا جایی ادامه پیدا می کند که کارت های روی زمین تمام شده باشند. و هرکس 13 کارت داشته باشد.
ارزش کارت ها در حکم 2 نفره
در تمام بازیهای حکم ، چه حکم دو نفره چه 4 نفره ، ارزش کارت ها مثل هم می باشد. در ادامه به ارزش این کارت ها خواهیم پرداخت:
- آس در این بازی با ارزشترین و از همه ی کارت ها سر تر می باشد.
- کارت 2 بی ارزشترین کارت می باشد.
- ارزش کارت ها به ترتیب از با ارزش ترین تا بی ارزش ترین آس ، شاه ،بی بی ، سرباز ، 10 ، 9 ،8 ، 7 ، 6 ، 5 ، 4 ، 3 ، 2 می باشد.
- کارت های خال حکم شده از آس خال های دیگر با ارزش تر می باشد.
نحوه انجام بازی حکم دو نفره
نحوه انجام حکم دو نفره دقیقا مانند حکم 4 نفره می باشد. ابتدا حاکم کارت خود را زمین می اندازد بازیکن حریف نیز باید مطابق به کارت حاکم یعنی از همان خال بازی کند. درنتیجه هرکس که ارزش کارتش بالا تر باشد ، دست مال اوست.
هر کس که بتواند زودتر 7 دست جمع کند برنده است.
- در صورت نبود خال بازی شده بازیکن می توانند رد بدهد، به این معنی که یک کارت از یک خال دیگر بازی کند با این کار ارزش کارتی که با آن رد داده شده است مهم نیست ، چون در هر صورت دست مال بازیکن حریف می باشد.
- در صورت نبود خال بازی شده بازیکن می تواند ببرد، به معنی که یک کارت از خال حکم بازی کند با این کار نیز ارزش کارت بریده شده در حکم 2نفره ارزش ندارد و هر چه پایین تر بهتر ، چ.ن در هر صورت دست مال کسی است که بریده است.
قوانین بازی حکم 2 نفره
- قانون ده لو : اگر 5 کارت اول دریافتی حاکم زیر 10 باشد ، حاکم می تواند دست را به هم بریزد دوباره در خواست کند که کارت ها را بر بزنند و از نو پخش کنند.
- کوت کردن توسط حاکم : اگر حاکم بتوانند 7 -0 بازیکن حریف را ببرد ، می گویند کوت کرده است ، که به جای 1 امتیاز 2 امتیاز می گیرد.
- کوت کردن توسط بازیکن : اگر بازیکن حاکم را 7-0 ببرد ، حاکم را کوت کرده. (حاکم کتی) است و به جای 1 امتیاز 3 امتیاز می گیرد.