ارز دیجیتال استلار (Stellar) چیست و چه مزایایی دارد همانطور که میدانید از سال 2011 به بعد، هر سال به شمار ارزهای دیجیتال افزوده شده و اگر به همین صورت ادامه پیدا کند شمار این ارزها به مرور رو به اشباع خواهد بود.
بسیاری از رمزارزها پس از ورود به دنیای دیجیتال توان مقابله با ارزهای مهم و پیشرفته را نداشتند و از صحنهی رقابت حذف شدند. بنابراین به دور از عقل و منطق است که بر روی هر ارز نوپا و جدیدی که وارد میدان میشود سرمایه گزاری انجام دهید.
رمزارز استلار ازجمله ارزهای محبوبی ست که ارزش سرمایه گزاری را دارد؛ اما اگر با نحوهی ساز و کار این ارز دقیقا آشنا نیستید نباید تنها به این جملهی من بسنده کنید. بهترین کار آشنایی تمام و کمال با ارز دیجیتال استلار است تا بدانید استلار تا چه حد میتواند به نیازهای شما پاسخ دهد. در این مقاله اطلاعات جامعی در مورد استلار و نحوهی کارکرد آن به شما ارائه خواهیم داد.
فهرست مطالب
رمزارز استلار یک پلتفرم بلاک چین است که تراکنشهای مالی برون مرزی را به انجام میرساند و بسیار شبیه به رمزارز ریپل است؛ حتی میتوان آن را شاخهای از ریپل درنظر گرفت. دلیل این شباهت، سازندهی استلار یعنی آقای جد مک کالب میباشد. آقالی کالب در اصل جزو سازندگان رمزارز ریپل بود اما به دلیل اختلافاتی که با هم تیمیهایش پیدا کرد از آنها جدا شد و ارز دیجیتال خود به نام استلار را در سال 2014 وارد دنیای دیجیتال کرد.
با این حال این دو ارز هدفهای متفاوتی را دنبال میکنند. هدف ریپل انجام تراکنشهای بین بانکی در سراسر جهان است و استلار قصد دارد پرداختهای بین المللی را برای افراد با سرعت بالا و با حداقل هزینه انجام دهد.
استلار از شبکهی peer to peer یا نظیر به نظیر استفاده میکند و توسط هیچ نهاد یا سازمانی کنترل نمیشود، از این رو دارای یک شبکهی غیرمتمرکز است. همچنین اطلاعات تراکنشها به صورت محرمانه بر روی شبکهی بلاک چین قرار میگیرد. دادهها و اطلاعات در شبکهی استلار، بین نودها در عرض 3 الی 5 ثانیه تبادل میشوند. استلار به جای استفاده از سیستم PoW از پروتکل SCP استفاده میکند.
به توکنهای پلتفرم استلار، لومن یا lumen گفته میشود و علامت سمبلیک آن XLM میباشد. میزان عرضهی لومن رقم مشخصی ست و گفتنی ست به 100.000.000 واحد میرسد. XLMها قابلیت استخراج ندارند و به طور اتومات و به مرور زمان وارد بازار میشوند. از لومن به عنوان کارمزد تراکنشهای درون شبکهای نیز استفاده میشود و مقدار آن ( xml0.00001) است.
در استلار امکان ریز پرداختها وجود دارد، همچنین میتواند هزاران تراکنش را در ثانیه اداره و کنترل کند. از طرفی امکان تبادل ارزی در آن وجود دارد و میتوان چندین ارز مختلف را با هم معاوضه کرد.
از دیگر مشخصات برجستهی این پلتفرم و ارز دیجیتال ، بکارگیری پروتکل اجماع (Stellar Consensus Protocol) در آن است. این پروتکل وظیفهی تایید تراکنشها و تصمیمات نهایی در شبکه را به عهده دارد.
پلتفرم استلار به صورت لایه باز است و افراد در صورت نمایل میتوانند تغییرات مورد نیازشان را بر روی آن اعمال کنند.
قراردادها در استلار به صورت هوشمند بسته میشوند و دارای قابلیت چندامضایی هستند.
یکی از ویژگیهایی که اکثر کاربران استلار آن را دوست دارند، معلوم بودن درصد تورم است؛ چراکه تورم یک درصدی به صورت سالانه در استلار اعمال میشود.
برای اینکه ساز و کار شبکهی ارز دیجیتال استلار (Stellar) مفهومتر باشد آن را با یک مثال توضیح خواهیم داد.
تصور کنید من در ایران زندگی میکنم و شما در کشور آمریکا سکونت دارید و من قصد دارم 500 دلار برای شما بفرستم. من این پول را با تومان واریز میکنم درحالی که به صورت دلار به دست شما میرسد. حال میخواهیم بدانیم این فرایند چگونه در استلار اجرا میشود؟
ابتدا باید هر دوی ما دارای یک حساب بانکی باشیم که به استلار مانکور یا متصل هستند. من در بانک ایران معادل 500 دلار به تومان را برایتان ارسال میکنم و پس از گذشت چند ثانیه این اطلاعات به بانک آمریکا میرسد. زمانی که مشخصات تطبیق داده شد، توسط بانک آمریکا سیگنالی مبنی بر صحت تراکنش به بانک ایران ارسال میشود و درنتیجه پول از حساب من برداشت خواهد شد و به صورت لومن وارد شبکهی استلار میشود و به دلار تبدیل میشود، سپس وارد حساب بانکی شما میشود.