جام جهانی فوتبال 2022 نزدیک شدن به مهم ترین رقابت و تورنمنت ملی باعث شده است که ما از این پس هر روز مطلبی را راجع به بازی های جام جهانی بنویسیم و در اختیار کاربران قرار دهیم. مطالبی که به طور کلی از تاریخچه این رقابت ها تا جام جهانی 2022 پیش رو که در قطر برگزار می شود را در بر می گیرد.
حال در این مقاله ابتدا به تاریخچه این تورنمنت مهم پرداخته و سپس راجع به چگونگی رسیدن میزبانی جام جهانی 2022 بع قطر بحث خواهیم کرد.
پس ما را در این مقاله آموزشی، تحلیلی و خبری در معتبرترین سایت همراهی فرمایید.
اولین دوره جام جهانی فوتبال در 13 ژوئیه سال 1930 در مونتهویدئو اوروگوئه آغاز شد و بیش از 2 هفته طول کشید و نزدیک به 500 هزار نفر از این مسابقات دیدن کردند.
با آنکه فدراسیون جهانی فوتبال- فیفا – در سال 1904 تاسیس شد اما نخستین جام جهانی 26 سال بعد برگزار شد. فیفا در 28 مه سال 1928 در نشست سالانه خود در آمستردام خبر از برگزاری تورنمنتی داد که تیم فوتبال تمام اعضای این فدراسیون میتوانستند در آن شرکت کنند.
فدراسیونهای ملی بعضی کشورها به فرستادن یک تیم به مسابقات دعوت شدند. با توجه به اینکه میزبان مسابقات –اروگوئه- بسیار دور از اروپا واقع شده بود و تیمهای اروپایی برای شرکت در این مسابقات باید در سفر پر هزینهای از اقیانوس اطلس میگذشتند، تا دو ماه مانده به مسابقات هیچ کشور اروپایی حاضر به فرستادن تیم نشده بود.
ژول ریمه نهایتا تیمهای اروپایی بلژیک، فرانسه، رومانی و یوگسلاوی را به قبول این سفر راضی کرد. مجموعا 13 کشور در این جا شرکت کردند – هفت تیم از آمریکای جنوبی، چهار تیم از اروپا و دو تیم از آمریکای شمالی.
اولین دیدارهای جام جهانی فوتبال به طور همزمان میان تیم های فرانسه_مکزیک و آمریکا_بلژیک برگزار شد که فرانسه و آمریکا توانستند رقبای خود را شکست دهند.
از سال 1930 به بعد جام جهانی به طور منظم و هر 4 سال یک بار برگزار می شود. هرچند که جامهای 1942 و 1946 به دلیل وقوع جنگ جهانی دوم و پیامدهای آن برگزار نشدند.
در بازی نیمه نهایی اولین دوره آرژانتین مقابل آمریکا قرارگرفت و اروگوئه به دیدار یوگسلاوی رفت که تیمهای آمریکایجنوبی با نتیجه مشابه 6 بر 1 حریفان خود را شکست دادند و به فینال رسیدند.
در فینال اوروگوئه 4 بر 2 آرژانتین را شکست داد و به عنوان نخستین قهرمان جام جهانی شناخته شد.
بعد از سال 1930 بیست دوره دیگر جام جهانی برگزار شده است که هر ساله از لحاظ پوشش خبری و رسانه ای و پخش و کیفیت بازی ها پیشروی محسوسی مشاهده می شود.
تا به کنون در بیست و یک دوره برگزار شده تنها 8 تیم و کشور موفق به کسب عنوان قهرمانی جهان شده اند که این امر نشان دهنده قدرت کشورهای خاص در این رقابت ها می باشد.
قهرمانان جام های جهانی همواره از تیم های آمریکای جنوبی یا اروپایی بوده است که در این میان سلسائو با 5 قهرمانی پرافتخارترین تیم محسوب می شود. بعد از برزیلی ها، ژرمن ها و نراتزوی(ایتالیا) با 4، آرژانتین، اروگوئه و فرانسه هرکدام با 2 و انگلیس و اسپانیا نیز با 1 عنوان قهرمانی، قهرمانان 21 دوره اخیر این رقابت ها محسوب می شوند.
در بیست و دومین دوره جام جهانی فوتبال در قطر برگزار خواهد شد و قطری ها اولین کشور خاورمیانه محسوب خواهند شد که توانسته اند میزبانی چنین رویداد مهم ورزشی ای را از آن خود کنند. هرچند که این اهدا میزبانی با سر و صداهای زیادی همراه بوده است و حتی کار تاجایی پیش رفت که به صورت غیررسمی خبر از لغو میزبانی قطری ها نیز داده شد. اما این موضوعات نیز در کار قطری ها تاثیری نداشت و آن ها خود را با قدرت هرچه بیشتر برای این تورنمنت آماده کرده اند.
علاوه بر قطر کشورهای آمریکا، استرالیا، کره جنوبی و ژاپن نیز کاندیدای میزبانی بودند؛ اما در نهایت و وقتی که آمریکا و قطر به مرحله نهایی رسیدند در حالی که همگان آمریکا را میزبان جام جهانی می دانستند، قطر به عنوان میزبان این رقابت انتخاب شد تا تعجب همه را برانگیزد.
حال ما در مقاله های بعدی موضوع این میزبانی و تهمت های زده شده به قطر را نیز به طور کامل بررسی خواهیم کرد.