بیت کوین از جمله ارزهای ارزشمند در قرن 21 است که سهام داران زیادی را به سودهای کلان رسانده است. اما در چند روز اخیر شاهد افت شدید این ارز بودهایم. با بهرهگیری از یک الگوی تکنیکال میتوان نحوهی تبدیل سیر صعودی آن را به یک سیر نزولی مشاهده کنیم.زمانی که بیت کوین از مرز 12.000 عبور کرد، پیش بینی شد که این قیمت تا 14.000 هم پیشروی خواهد کرد اما نتیجه خلاف انتظار واقع شد و در تاریخ 17 اوت مصادف با 27 مرداد ماه با کاهش قیمت جدی مواجه شد و طی دو روز 7 درصد افت کرد. تحلیل گران این عرصه علت این سقوط قیمت را شاخص جابجایی توکنهای ساکن تعیین کردهاند. آنها دریافتند که مسبب اصلی این ریزش تعداد فوق العاده زیاد بیت کوینهای راکد بوده که توسط معامله کنندهها دست به دست شده است زیرا هنگامی که این شاخص جابجایی افزایش پیدا میکند، این معنا را القا میکند که بیت کوینهای راکد در صرافیها از مدتها قبل ثابت ماندهاند و هیچ جابجایی در آنها صورت نگرفته است. برای تحلیل سقوط بیت کوین با تیم تحلیلی انفجاریا همراه باشید.
نمودار شاخص جابجایی توکنهای ساکن
فهرست مطالب
زمانی که این اتفاق رخ داد، سرمایه داران ارزهای دیجیتال هموراه نگران این موضوع هستند که ارزش بیت کوین بیشتر سقوط کند و به مبلغ اولیهی خود باز نگردد. برخی دیگر هم امید دارند که این سقوط تنها یک ریزش کاذب باشد و در آیندهای نه چندان دور قیمت آن از مرز 12.000 دلار هم عبور کند. حال بیایید ببینیم آمار و ارقام چه میگویند و کدام دیدگاه میتواند درستتر واقع شود؟
خب بیاید با هم نمودار قیمت نه ساعته بیت کوین را بررسی کنیم. اگر به نمودار نگاه کنید خواهید دید که روند قیمتها در یک کانال موازی به صورت صعودی افزایش پیدا کرده (خط زرد رنگ بر روی نمودار)، درحالی که باید به شکل یک مثلث صعودی باشد.
نمودار قیمت بیت کوین
در این الگوی تکنیکال هر بار بیت کوین تا سطح بالایی کانال افزایش پیدا میکند اما در ادامه تا حدی کاهش میابدبه طوری که با پایینترین سطح برخورد میکند. در این حالت بیت کوین به کمترین سطح خود در کانال رسیده است. اگر این الگو ثابت بماند به احتمال قوی قیمتها بازگشت داده میشوند و اگر در این سطح درصد خرید بالا گیرد احتمال دارد بیت کوین تا سطح 12.250 دلار هم افزایش یابد. اما واقعیت این است که در حال حاضر تعداد بیت کوینهای راکد با شدت چشمگیری افزایش داشته است.
با این کاهش قیمت سرمایه دارن هم حاضر به خرید مجدد بیت کوین نیستند. نبود این حمایت مهم و کاهش قیمت تا زیر کانال، سرمایه گزاران را بر سر فروش با دو دلی مواجه ساخته است؛ اگر آنها بیتهای خود را به فروش برسانند و تعداد بیتهای راکد کاهش یابد، شاهد بازگشت قیمت تا آستانهی 11.000 دلار هم خواهیم بود.
وب سایت Into The Block با به اشتراک گذاشتن مدل قیمتی IOMAP نشان داد که بیت کوین اکنون در بین دو دیوار مرتفع عرضه قرار گرفته و تعیین کنندهی مبالغ بعدی این ارز خواهد بود.
گفتنی ست که قبلا حدود 1.1 میلیون آی پی تعداد 960.000 بیت کوین را در رنج قیمت 11.450 تا 11.800 دلار خریداری کردهاند. همچنین بالغ بر یک میلیون آی پی هم تعداد 550.000 بیت کوین را با قیمت 11.820 تا 12.020 خریدهاند.
مدل قیمتی IOMAP
ناحیهای که با نقطه چین در تصویر بالا نشان داده شده، نشان دهندهی سود بحرانی ست و میتواند احتمال روند صعودی یا نزولی بودن را افزایش دهد تا جایی که یکی از آنها تسلیم شود و شکست خود را بپذیرد. پیشنهاد ما به شما این است که تا وقتی که هر کدام از سطوح حمایتی و مقاوتی (خطوط بالا و پایین کانال) شکست نخوردهاند، هیچ یک از معاملات خرید و فروش را انجام ندهید؛ چه این معامله کوتاه مدت باشد و چه بلند مدت زیرا امکان دارد بازار به طور ناگهانی معکوس شود و ضرر زیادی گریبانتان را بگیرد.