تیم حکومتی اصطلاحی است که با قهرمانی پی در پی پرسپولیس در لیگ برتر ایران کم کم وارد ادبیات فوتبال ایران شده است هواداران پرسپولیس بر این باورند که این تیم با تکیه بر کادر فنی و بازیکنانی که دارد توانسنته بهتر از تیم های دیگر در زمین فوتبال ظاهر شود و حاصل زحمات خود را در چهار فصل اخیر دیده است، اما برخی از مدیران و طرفداران بقیه تیم های لیگ برتر ایران یا دست کم تیم هایی که قبل آغاز هر فصل برای قهرمانی اقدام به جذب بازیکنان گران قیمت می کنند، بر این باورند که پرسپولیس از جهات مختلف حمایت می شود و این جام های قهرمانی نه در زمین فوتبال که از وزارت ورزش از طریق اسنپ به محل باشگاه پرسپولیس ارسال می شود.
فهرست مطالب
تیم حرفه ای فوتبال بدون منابع مالی هیچ معنی ندارد، به همین دلیل بسیاری از تیم های فوتبالی که حتی امروزه به صورت خصوصی یا توسط هوادارانش اداره می شوند در ابتدا یک تیم وابسته به دولت بوده اند، و بعد به بخش خصوصی یا درقالب سهام بورس به هوادارانشان واگذار شده اند، بسیاری از تیم های با ریشه و قدیمی که می شناسیم در ابتدا حکومتی بوده اند. با گذشت زمان و محبوبیت بیش از پیش فوتبال در جهان کم کم گروهای مردمی اقدام به تاسیس باشگاه کردند وبا کمترین هزینه ممکن با تیم های حکومتی رو به رو شده اند بارسلونا یکی از همین تیم های مردم نهاد است که برای زنده نگه داشتن روحیه استقلال طلبی کاتالان در برابر تیم حکومتی رئال مادرید قد علم کرد.
اگر تاریخ فوتبال اسپانیا را مورد بررسی قرار دهیم به بازی های عجیب غریب بسیاری بر میخوریم که جنرال فرانکو بصورت مستقیم برنتیجه آن تاثیر گذاشته است حال یا با تهدید بازیکنان رقیب و یا داور بازی، تا تیم محبوبش به مقام قهرمانی برسد. به جرات می توان گفت تا قبل اینکه سازمان جهانی فوتبال فیفا دولت ها را از نقش داشتن در فدارسیون فوتبال و تیم داری منع کند شرایط به همین شکل بوده. قانونی که تا به همین امروز از جانب فدراسیون ایران جدی گرفته نشده و فوتبال کشورمان را با خطرجدی تعلیق رو به رو کرده است.
در فوتبال ایران ، بدون اینکه بستر و زیر ساختی برای تیم داری وجود داشته باشد سازمان ها مختلف اقدام به تاسیس تیم فوتبال کرده اند و متاسفانه بدون هیچ گونه توجیح اقتصادی در هر فصل فوتبالی ملیارد ها تومان هزینه برای هیچ خرج می کنند اگر نهاد های زیر صلاح به بررسی دخل و خرج این تیم ها بپردازند قطعا به مدارکی دست پیدا می کنند که فساد مدیریتی در این باشگاه را ثابت می کند. فساد سیستماتیک که در جان فدراسیون و تیم های فوتبال کشورمان رخنه کرده است. تیم هایی که مدیرانشان به اسم ورزش ، همانند زالو هم از مردم و هم از بیت المال خون می خورند، از قرار داد سوری با بازیکنان گرفته تا دست به یکی کردن با دلالان و آوردن مربی و بازیکن بی استعداد خارجی ، آنها با سو مدیریت از فوتبال ایران یک زنگ تفریح در رقابت های بین المللی ساخته اند. اگر بخواهیم با یک دیگر رو راست باشیم در ایران هیچ تیم فوتبالی بصورت خصوصی اداره نمی شود دست کم می توان گفت : تمام تیم های لیگ برتر ایران وابسته به یک سازمان و نهاد حکومتی اند.
برای پاسخ دادن به این سوال باید به بزرگترین بازی فوتبال ایران یعنی دربی پایتخت رجوع کنیم، بسیاری از مردم بر این باورند که نتیجه این بازی از قبل تعیین می شود چرا که اشتباهات بچه گانه بازیکنان حرفه ای برای آنها قابل پذیرش نیست مگر می شود علی علیزاده دققیه نود وارد زمین شود و به یکباره وسط محوته جریمه همانند یک والیبالیست اسپک بزند؟؟
با گذشت بیش از 20 سال از دربی 35 که با نتیجه دو بر صفر به سود استقلال به اتمام رسید برخی بازیکنان استقلال از جمله رضا حسن زاده به وجود سفارش از سوی علی پروین اعتراف کردند. این موضوع توسط شاهرخ بیانی و اطرافیان پروین رد شد اما سپس مرتضی فنونی زاده یکی از پیشکسوتان پرسپولیس، لب به اعتراف گشود و گفت که علی پروین مربی وقت تیم پرسپولیس و تیم ملی ایران، شخصا خواسته بود به گوش شاهرخ بیانی و چند بازیکن دیگر استقلال برسد که دیگر به پرسپولیس گل نزنید.
در نتیجه بزرگترین و حساس ترین بازی لیگ برتر ایران به راحتی اعمال نفوذ می شود. و با سیاست یکی به نعل یکی به میخ و چند بارهم به هوا شعور طرفداران فوتبال را به سخره گرفته اند. و متاسفانه هواداران دو تیم به جای اینکه مقابل سیستم فاسد قد علم کنند رو به روی هم ایستاده اند. هواداران فوتبال هیچگاه ازیاد نمی برند اظهارات محمد علی آبادی را که گفته بود ما تمام تلاشمان را می کنیم تا استقلال قهرمان شود گرچه استقلال در پایان آن فصل قهرمان نشد اما چرا باید چنین کلامی از دهان رئیس سازمان تربیت بدنی یک کشور خارج شود؟؟
پرسپولیس از 2 پنجره نقل و انتقلاتی محروم شد و حتی در مواقعی با کمتر از 18 بازیکن در مسابقات حاضر شد و توانست در چنین شرایطی به فینال آسیا راه یابد و در آنجا مغلوب تیم حرفه ای و یک دست کاشیما شد. آنها 3 بار با برانکو قهرمان لیگ شدند تا اینکه برانکو به دلایل نا معلوم از پرسپولیس رفت کالدرون آمد. در طی فصل هایی که پرسپولیس قهرمان می شد رقیب سنتی آنها استقلال از عدم مدیریت رنج می برد مدیرانی که منابع مالی باشگاه را پیش خور می کردند و توانایی تهیه یک زمین تمرین مناسب را هم برای این تیم نداشتند.
همه می دانند مدیر و هیت مدیره استقلال و پرسپولیس را وزیر ورزش انتخاب می کند اما چرا در این سال ها تمام مدیران نالایق سهم استقلال می شوند اصلا اینها از کجا در فوتبال سبز شده اند؟؟ جواب روشن است وزیر نفرات خود را وارد باشگاه می کنند همان هایی که خود را به آقای سلطانی فر پاسخگو می دانند نه هواداران، حتی اگر 3 قهرمانی قبلی پرسپولیس را بپذیریم این چهارمی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست!!
چرا تیمی که بعد از سال ها به زیبایی فوتبال بازی می کند،و قهرمان نیم فصل می شود به یک باره مربی اش می رود و علارغم خواسته به حق اش و گردهمایی چند باره هوادارنش در مقابل باشگاه و وزارت ورزش باز هیچ تلاشی برای بازگشت این مربی نمی شود و حتی به هوادار به دروغ می گویند که در حال مذاکره با او هستیم و مشخص میشود از اول هدف همین بود که استراماچونی برود تا یک مربی داخلی و محبوب جایش را بگیرد و چه کسی بهتر از فرهاد مجیدی !!!
در پرسپولیس هم بر عکس 3 سال گذشته شرایط اصلا بر وفق مراد نیست و کالدرون اخراج می شود و مربی تیم مدعی پدیده یحیی گل محمدی به یک باره سر از پرسپولیس در می آورد. از آنسو بعد از استراماچونی نه دیگر خبری از آن بازی های زیبا و پرگل است نه مدیریت با ثبات و با درایتی همه آنگونه رفتار می کنند که مسعود سلطانی فر خوشش بیاید در حقیقت استقلال و پرسپولیس هر دو تیم حکومتی هستند تنها فرق آنها با هم وزیری است که رنگ قرمز را بشتر از آبی دوست دارد.