جام جهانی 2022 ورزشگاه های دوحه قطر
پلتفرمهای شرطبندی
امروز نیز در ادامه مباحث بررسی جام جهانی 2022 قطر به سراغ ورزشگاه های شهر دوحه خواهیم رفت.
در مباحث و مطالب گذشته تا جایی رسیدیم که ورزشگاه های شهرهای غیر دوحه یعنی 4 شهر لوسیل، ریان، وکره و خور را به طور مفصل بررسی نمودیم. حال به سراغ پایتخت کشور قطر خواهیم رفت. تا 4 ورزشگاهی که در این شهر نیز قرار دارد را بررسی نماییم با ما همراه باشید:
ورزشگاه بین المللی خلیفه قطر :
در حال حاضر و قبل از اتمام سایر پروژه های ورزشی در شهر دوحه. می توان گفت که ورزشگاه خلیفه مجلل ترین ورزشگاه این شهر محسوب می شود. که قرار است در جام جهانی 2022 استفاده شود.
این ورزشگاه در واقع استادیوم ملی قطر و بخشی از مجموعهٔ ورزشی چندمنظوره در شهر دوحه به حساب میآید و بازیهای تیم ملی فوتبال قطر در این ورزشگاه برگزار میشود.
گنجایش این ورزشگاه ابتدا 20 هزار نفری بود. اما به خاطر کسب میزبانی قطر برای جام جهانی 2022، ظرفیت استادیوم به 50 هزار نفر افزایش یافت.
پروژه بروز رسانی شدن این ورزشگاه به اتمام رسیده است. و حتی در تعدادی از بازی های لیگ قهرمانان نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
ورزشگاه بنیاد قطر :
یکی دیگر ورزشگاه های تاسیس شده در دوحه برای جام جهانی 2022 قطر، ورزشگاه بنیاد در اجوکیشن سیتی می باشد. این ورزشگاه در میان دانشگاه ها و موسسات آموزشی و در منطقه ای که به آن اصطلاحا اجوکیشن سیتی گفته می شود قرار دارد.
این استادیوم میزبان بازی های لیگ قهرمانان آسیا نیز بوده است و حتی در طول 6 ساعت دو دیدار پشت سر هم بر روی چمن های این ورزشگاه برگزار شده است!
این استادیوم با ظرفیت 40 هزار هوادار و مجهز به سیستم کنترل و کاهش دمای هوا است. معماری این ورزشگاه برگرفته از تاریخ غنی معماری اسلامی است. این ورزشگاه به گونه ای طراحی شده که نشانگر یک الماس در دل کویر باشد.
گفته می شود این استادیوم بعد از رقابت های جام جهانی به موسسات آموزشی تغییر کاربری خواهد داد!
ورزشگاه الثمامه :
یکی دیگر از ورزشگاه های در حال ساخت برای جام جهانی 2022 قطر ورزشگاه الثمامه می باشد. این استادیوم غرق در فرهنگ، تاریخ و نمادگرایی کشور قطر است.
مسابقات جام جهانی تا مرحله یک چهارم نهایی در این ورزشگاه برگزار می شود و در واقع این ورزشگاه بعد از مرحله یک چهارم بلا استفاده خواهد شد.
ظرفیتی که برای این استادیوم برنامه ریزی شده است 40 هزار نفر خواهد بود.
شکل و شمایل این استادیوم بیانگر “قحفیه”(کلاه بافته شده سنتی عرب ها) خواهد بود.
تصویری از این ورزشگاه را در عکس زیر می توانید مشاهده کنید.
ورزشگاه راس ابوعبد :
ورزشگاه راس ابوعبد شاهکار و در واقع شام آخر یا حتی توت فرنگی روی کیک، قطری ها برای جام جهانی 2022 محسوب می شود.
این ورزشگاه قطعا نامش به تاریخ خواهد پیوست آن هم به دلیل این که قرار است اولین ورزشگاه و استادیوم قابل حمل جام جهانی لقب بگیرد!
طراحی این استادیوم توسط شرکت اسپانیایی فنویک ایریبارن انجام شده است. گنجایش این ورزشگاه چهل هزار نفر است و قرار است که بازیهای مرحله یک چهارم نهایی و گروهی را میزبانی کند.
نکته جالب درباره این استادیوم این است که این ورزشگاه از طریق زباله های صنعتی که تفکیک شده اند، ساخته شده است. در واقع قطری ها با برنامه ریزی جالبی که داشته اند، به این شکل ورزشگاه را ساخته اند تا از طریق آن آسیبی به طبیعت زده نشود.
مسیرهای دسترسی به این ورزشگاه به صورتی است که تماشاگران می توانند از طریق دریا هم به آن برسند.