ارز دیجیتال یرن فایننس (YFI) چیست؟ فارغ از ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین و اتریوم، سرویس جدیدی به نام فایننس روی کار آمد که ارز دیجیتال آن یرن نام دارد و آن را با علامت اختصاری YFI نمایش میدهند. پس از آنکه توکن یرن فایننس به معاملات کوین بیس (Coinbase) اضافه شد، ارز یرن به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد به طوری که 0.30 درصد از بازار را در دست گرفت و در جدول ارزهای دیجیتال، رتبهی 21ام را از آن خود کرد.
قیمت توکن یرن فایننس در آگوست سال 2020 به بالاترین حد خود رسید و رشد 300 درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به 39306 دلار افزایش یافت. با این توصیفاتی که از یرن ارائه شد شاید مشتاق باشید بیشتر با این ارز و نحوهی کارکرد آن آشنایی پیدا کنید. پس در ادامه در معتبر ترین سایت انفجاریا ما را همراهی کنید.
فهرست مطالب
ارز دیجیتال یرن فایننس yearn finance که گاهی با نام “YFI” یا ” وای فای” نیز شناخته میشود، یک شبکهی غیرمتمرکز از پروتکلهای ساخته شده اتریوم است. پلتفرم فایننس بخش از فضای دیفای در اتریوم است که از گروهی از پلتفرمها ایجاد شده و با هدف دستیابی به بالاترین درصد بازده سالانه (APY) و آسان سازی دیفای، خلق شده است.
سرمایه گزاران این ارز دیجیتال با ادغام چند پلتفرم مختلف به سوداوری دست پیدا میکنند. همچنین یرن فایننس با توزیع توکن کامپوند علاقهی کاربران را به سرمایه گزاری و کشت سود افزایش داده است.
یرن فایننس به بیت کوین فضای دیفای مشهور است. هدف اصلی یرن فایننس این است که چندین اپلیکیشن مالی غیرمتمرکز را در یک محیط کاربری مستقیم و پویا گردهم آورد تا بین تریدرهای فعال و امور مالی غیرمتمرکز یک پل ارتباطی برقرار کند و به این شیوه تریدرها تجربیات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند.
موسس ارز دیجیتال یرن یک دانشجوی انصرافی رشتهی حقوق به نام “آندره کرونژ” میباشد. دلیل انصراف او وارد شدن به عرصهی علوم کامپیوتر بود تا به رویایی که در سر داشت دست پیدا کند و البته موفق هم شد. او توانست در عرض 6 ماه تحصیلان دانشگاهی خود را به پایان برساند و در حیطهی فناوری مالی مشغول به کار شود.
پس از گذشت چندی او با ارزهای دیجیتال آشنا شد و موفق به ساخت ارز دیجیتال جدیدی به نام YFI شد. او ابتدا یک نسخهی اولیه از یرن فایننس تهیه کرد تا با استفاده از قراردادهای هوشمند کارهایی مثل پرداخت کارمزد را به طور خودکار انجام دهد. رفته رفته کاربران زیادی جذب آن شدند تا جایی که انجام محاسبات به طور دستی دیگر ممکن نبود. از این رو کرونژ به فکر راه حلی برای برطرف کردن این مشکل افتاد و اینگونه بود که یرن به شکل امروزی درامد.
الگوریتم بکار رفته در در توکن وای فای، ERC20 میباشد. هدف از اختراع وای فای این بود که کاربران بتوانند با استفاده از آن رای خود را ابلاع کنند به این صورت که به هر کاربری که توکن خاصی دریافت کرد، توکن وای فای تعلق گیرد.
با این وجود نرخ این ارز تاجایی بالا رفته که قیمت آن از قیمت بیت کوین هم بیشتر شده و به گرانترین ارز دیجیتال موجود در بازار تبدیل شده است. نرخ یرن اکنون حدود 29 هزار دلار است.
اگر قصد دارید معاملات خود را بر روی این رمزارز انجام دهید، میتوانید به صرافیهای OKEx ،Coinbase Pro، Binance و Uniswap مراجعه کنید.
وای توکنها را به عنوان یک استخر ببینید که با هر بار واریز پول یا برداشت از آن، نرخ درصد سالانه ارز دیجیتال توسط قراردادهای هوشمند، محاسبه میشود.
برخیها عملکرد وای توکنها را همانند اوراکلها میدانند با این تفاوت که اوراکلها وارسیهای خود را در بیرون از زنجیره انجام میدهند درحالی که تمامی مشاهدات وای توکنها در داخل زنجیره میباشد. وای توکنها مانند یک ربات اطلاعات درون زنجیرهای را آنالیز میکنند تا بالاترین بازده ممکن را پیدا کنند.
همهی جابجاییها و نقل و انتقالات مالی در پلتفرم فایننس به طور اتومات و از راه قراردادهای هوشمند انجام میگیزد. یک استخر وای توکن را درنظر بگیرید. هرچه کاربر واریزی بیشتری به استخر داشته باشد، قرارداد هوشمند از اوراکل APR میخواهد که بیشترین میزان APR را برایش پیدا کند. اگر این اوراکل پروتکل X را پیشنهاد داد، توکنهای وای به پروتکل X واریز میشوند. اینگونه کاربر بدون انجام هیچ کار خاصی میتواند سود کسب کند.
گفتنیست که آقای آندره کرونژ قصد دارد در آینده کارهای بیشتری هم روی این رمزارز دیجیتال انجام دهد و یرن را به ایمنترین پروتکل دیفای بدل کند. او میگوید: “من همانطور که اولین فردی بودم که داراییم را در فایننس قرار دادم، آخرین نفری هم خواهم بود که آن را خارج خواهم کرد.” این سخن آقای کرونژ نشان از اطمینانی ست که از آیندهی این ارز دارد. بنابراین شاید بد نباشد در مورد سرمایه گزاری در این عرصه کمی فکر کنید.